Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Een veranda kopen? Hier moet je op letten!

Een veranda om het hele jaar door te genieten van de tuin, dat is iets dat we allemaal wel zouden willen. Toch is het een investering waar je even over na moet denken. Ben jij iemand die hier al een tijdje aan denkt, maar toch nog twijfelt over welke het moet worden? Graag geven we je tips waar je op kunt letten voordat je een veranda gaat kopen! 

Het materiaal van je veranda

Afhankelijk van de stijl van je woning en jouw smaak bepaal je van welk materiaal jouw veranda moet zijn. Wil je voor een landelijke look gaan? Dan is een houten veranda misschien iets voor jou. Houd je meer van een moderne look? Dan past een aluminium veranda wellicht beter in jouw plaatje. Denk bij het kiezen van het materiaalsoort ook goed aan het onderhoud. We raden aan hier aandacht aan te besteden, zodat jouw veranda lang meegaat! 

Een veranda aanbouw of liever een vrijstaande veranda?

Ieder type veranda kent uiteraard zijn eigen voordelen. 

  • Veranda aanbouw: dit is het meest voorkomende soort als het gaat om veranda’s. Waarom een aanbouw aan huis zo populair is? Je voegt hiermee echt ruimte toe aan je woonkamer en maakt deze als het ware groter. In de zomer zet je de deur open en loop je gemakkelijk in en uit. Zo kun je optimaal genieten van je tuin. Heerlijk toch? 
  • Vrijstaande veranda: met een vrijstaande veranda bepaal jij zelf waar je jouw schaduwplek creëert. Misschien wil je verderop in de tuin een zithoek inrichten of heb je een mooi tuinhuis waar je nog een overkapping aan wil plaatsen. Het is aan jou!

Eén ding hebben de veranda’s gemeen: ze verhogen beiden je leefgenot en de waarde van je huis.

Een veranda kent alleen maar pluspunten

Waarom wij denken dat je niet meer hoeft te twijfelen over de aanschaf van een veranda is omdat het simpelweg geen nadelen kent! In de zomer heb je een fijne plek wanneer je verkoeling zoekt. In de winter heb je een plek waar je het gezellig en warm kunt maken om ook tijdens koudere dagen te genieten van de buitenlucht. Een veranda is ook de perfecte plek om een barbecue te plaatsen. Zo kun je het hele jaar door buiten barbecueën en genieten van de beste diners in eigen tuin! 

Fonteyn is de expert op het gebied van tuinmeubelen en andere tuin specialiteiten. Bekijk het brede aanbod en shop direct online.