Vind jouw tuincentrum

Grote kamerplanten top 5

Grote kamerplanten zijn dé eyecatchers in uw woonkamer. Het is de ideale manier om een kale hoek op te vullen. Dit is de grote kamerplanten top 5.

#1 Kentiapalm

Deze plant werd natuurlijk al verkozen tot woonplant van de maand januari. Het is dan ook een prachtige plant! Met een waaier vol slanke groene stengels en bladeren vult de Kentiapalm gemakkelijk die ene kale hoek. Deze sierlijke palm combineert goed met een witte muur en natuurlijke materialen, zoals hout. De Kentiapalm kan ook op donkere plekken goed groeien en het is een hele sterke grote kamerplant.

#2 Alocasia zebrina

Deze plant heeft juist prachtige grote bladeren. De bladeren zijn frisgroen van kleur, met opvallende nerven. Ze lopen spits uit of zijn juist heel groot. Door de zebra-achtige stengels trekt deze grote kamerplant met gemak alle aandacht naar zich toe. Kies voor een neutrale pot. Tegen een muur in een lichte kleur vallen de stengels en bladeren extra op.

#3 Calathea

Deze grote kamerplant is wel héél opvallend. De plant is gestreept groengeel, heeft een paarse onderkant en mooie opvallende bladtekeningen. Een échte diva, die graag in het middelpunt van de belangstelling staat dus. Het paars ziet er mooi uit tegen een lichtroze muur. Een andere pastelkleur is ook heel mooi in combinatie met deze grote kamerplant. Calathea kan prima overleven in de schaduw.

#4 Ficus elastica

Deze plant ziet er zo op het eerste oog misschien een beetje saai uit, maar een sobere uitstraling kan juist heel veel doen in de woonkamer. De plant zorgt namelijk voor fris groen én rust. Een woonkamer waar te veel te zien is in iedere hoek kan voor veel drukte in uw hoofd zorgen en daarom zijn dit soort elementen heel belangrijk. Van het sap van de grotere versie van deze boom wordt rubber gemaakt.

#5 Yucca

Deze grote kamerplant is er in alle soorten en maten. Vooral die met een organische, beweeglijke onderstam zijn prachtig, maar u heeft een ruime keuze! De Yucca geeft uw woonkamer een tropisch tintje. Let op: deze grote kamerplant heeft wel veel licht nodig.

Welke grote kamerplant staat het mooist in uw woonkamer?

©VTwonen

©BloemenbureauHolland