Vind jouw tuincentrum

Kamerplanten op kantoor

De meeste mensen hebben wel  kamerplanten in hun huis. Uw kamer decoreren met planten is sfeervol, groen en gezond. Maar waarom staan er dan zo weinig kamerplanten op kantoren? Daar heeft u een zuurstofrijke omgeving nodig om perfecte prestaties te leveren. Hier leest u 4 redenen waarom u juist wel planten in uw kantoor moet hebben.

1. Zuivere lucht

Op kantoor bent u dagelijks bezig met computers, printers en kopieerapparaten. Deze apparaten stoten giftige stoffen als koolmonoxide uit, die u dan vervolgens weer inademt. Alleen daarom al zijn planten op kantoor een must have voor uw gezondheid. Volgens een studie van de NASA wordt bevestigd dat planten inderdaad de mogelijkheid hebben om organische stoffen tot zich te nemen zodat u zuivere lucht inademt.

2. Concentratie en productiviteit

Door kamerplanten is de lucht zuiver en kunt u dus beter nadenken. Hierdoor behoud u uw concentratie en kan het ook nog zomaar zijn dat u creatiever wordt. Nou dat is mooi meegenomen, hè? Heeft u niet veel ramen in uw kantoor? Dan is LED verlichting wel een optie. Dit bevordert de licht en warmte toevoer van de planten.

3. Stressbestendig en een gezonde leefstijl

Door het kijken naar planten komt u in contact met de natuur. Hierdoor bent u even weg van de werkdruk en heeft u dus minder stress. Daar komt nog eens bij dat planten de luchtvochtigheid op kantoor verhogen. In veel kantoren is dit niet optimaal wat zorgt voor vermoeidheid, droge ogen en ademhalingsklachten.  

4. Gezellig humeur

Planten geven een boost aan uw humeur. Werknemers in kantoren met planten zijn nauwkeuriger, hebben een beter geheugen en leveren  verbeterde prestaties. Gevolg is een betere sfeer op de werkvloer.

Dus, kamerplanten zijn zeker een must have voor op elk kantoor! Wie spreekt de baas aan? Of als u dit als baas zijnde leest, wanneer koopt u kamerplanten voor in het kantoor van u en uw werknemers?