Vind jouw tuincentrum

Kleurrijke herfstplanten top 5

We moeten er nu toch echt aan geloven; de herfst staat voor de deur. Voor sommigen is dit een treurige maand, omdat de zomer voorbij is, maar hier kunt u iets aan doen! Zet uw tuin bijvoorbeeld vol met prachtige herfstbloeiers. Wij stelden een top 5 voor u samen ter inspiratie.

#1 Herfstaster

Van de Herfstaster vrolijkt u gegarandeerd op. De plant heeft kleine witte, paarse of roze bloemetjes, die zo de tuin uit knallen. Herfstaster is ook nog eens winterhard, dus u hoeft niet bang te zijn dat de plant zal afsterven in de winter. Plant Herfstaster op een zonnige, open plek en geef altijd genoeg water. Droogte is funest voor deze plant! Jonge Herfstasters hebben vaak een beetje ondersteuning nodig door middel van stokjes. Later kan de plant het zelf. Voeg af en toe wat compost toe, dan zal de Herfstaster een volle twee maanden in bloei staan.

#2 Herfstanemoon

Heeft u nog geen Herfstanemoon in de tuin staan? Dan wordt het tijd om naar een tuincentrum te gaan. Deze kleurrijke plant wilt u namelijk écht in de tuin hebben staan! De plant staat tot laat in de herfst in bloei. De stengels zijn vertakt en lichtroze, paarse of witte bloemetjes steken trots omhoog. Plant de Anemoon in halfschaduw of in de zon. In leemgrond doet de plant het het best, maar zand is ook goede grond. Strooi een laagje compost als u de Herfstanemoon in de grond heeft gezet. Plant hem niet onder een struik of boom.

[page-break]

#3 Geranium Rozanne

Dit is een vrolijke bodembedekker, die ook wel Ooievaarsbek wordt genoemd. De plant ziet er niet alleen mooi uit, maar houdt ook nog eens het ontstaan van onkruid tegen. Geranium Rozanne is de langst bloeiende blauwe Geranium en bloeit van mei tot oktober. De plant blijft laag en het is bijvoorbeeld leuk om hem in de border te planten. Geranium Rozanne is niet vies van een lekker zonnetje, maar halfschaduw is ook prima.

#4 Gele zonnehoed

De Gele zonnehoed is een hele betrouwbare vaste plant die de hele zomer en herfst bloeit. Het maakt niet uit in welke grondsoort u deze plant zet, hij doet het altijd goed. Er bestaan lage en hoge soorten in de kleuren: geel, oranje, rood-bruin en meerkleurig.

[page-break]

#5IJzerhard

IJzerhard heeft een bijzonder uiterlijk, omdat de plant allemaal hele kleine bloemetjes aanmaakt. Op deze paars/lila bloemetjes komen allerlei vlindersoorten af. Soms komt IJzerhard na de winter niet terug, maar hij is zeker de moeite waard! De plant kan bijna twee meter hoog worden en staat graag in de zon of halfschaduw.

Heeft u al zin in de herfst?