Vind jouw tuincentrum

Makkelijke planten voor in de zomermoestuin

Bent u gek op het houden van een moestuin, maar wilt u ook lekker onderuitgezakt in de tuin kunnen zitten deze zomer? Kies dan voor makkelijke groenten. Wij geven enkele tips!

Courgettes

Dit is een erg makkelijke plant en u heeft snel veel courgettes. De plant kruipt als het ware over de grond, maar maakt op één plaats wortels aan. De plant zorgt er op deze manier zelf voor dat er geen onkruid kan groeien. Laat de courgettes zo groot worden als u zelf wilt. Kleinere courgettes hebben een sterkere smaak. Pluk de eerste courgettes wel klein, want dan heeft de plant nog veel energie over. Daarna kunt u ze eventueel ook wat groter laten groeien. Als een deel van de bladeren van de courgette geel wordt of wegrot, dan is het beter om dit weg te knippen. De plant kan zijn energie dan steken in het gezonde gedeelte.

Bonen

Bonen hebben maar weinig onderhoud nodig. U hoeft ze niet te snoeien of op te binden. Wel is het handig om vooraf een stevig raamwerk te maken. Maak dit raamwerk van hout of touw. Zaai bonen aan de buitenkant van een zaadbed. Zo kunt u nog andere planten op het bed zelf neerzetten. Dit moeten dan wel planten zijn die ervan houden om in de schaduw te staan, want de bonenplanten zullen een dicht bladerdek gaan vormen. Er bestaan verschillende soorten bonen en niet elke soort moet op hetzelfde tijdstip worden gezaaid, dus zoek dat even goed uit. Wist u trouwens dat bonen stikstof achterlaten in de bodem? Dit is weer gunstig voor de planten die u volgend jaar in de grond gaat zetten!

Pompoenen

Een pompoen neemt veel ruimte in, houd daar rekening mee! Vanaf half juli tot begin augustus vindt er een groeispurt plaats. De pompoen hoeft niet gesnoeid te worden, alleen geoogst. Eén plant zorgt voor drie tot vijf pompoenen en deze wegen zo twee tot zes kilo. Zet de pompoen nooit op een vochtige plaats. Halfschaduw, maar zelfs in de volle zon is prima.