Vind jouw tuincentrum

Bol AlgemeenBol Algemeen

Met minimale decoratie een maximaal effect

Een woning moet zowel comfortabel als gezellig zijn. Of het nu gaat om een studio, een rijhuis of een herenhuis. Maar hoe kan je stijl en comfort combineren zonder dat het geheel rommelig wordt? Hoe kan je een huis inrichten zodat je er dagdagelijks van kan genieten zonder verlegen te moeten zijn als er onverwacht bezoek komt? 

Het antwoord is heel simpel: meng materialen, kleuren en decoratieve elementen en gebruik ze spaarzaam. Minimalisme is de sleutel tot een comfortabel en stijlvol interieur. 

Kies de juiste materialen en kleuren

Door je meubilair en je decoratie zorgvuldig te kiezen, creëer je een geheel dat aangenaam is om naar te kijken, zonder dat je moet inboeten op comfort. Een cognackleurige lederen zetel komt bijvoorbeeld helemaal tot zijn recht tegen een staalgrijze of diepblauwe accentmuur. De combinatie van een comfortabele lederen zetel en een eenvoudige, maar opvallende kleur werkt. 

Kleed je interieur aan

Kleuren en meubilair combineren is een stap in de goede richting, maar het is niet genoeg. Om een ruimte gezellig te maken, kleed je de ruimte aan met de juiste kamer decoratie. Kies voor stukken in complementaire kleuren of kies voor specifieke stukken die jouw eigen stijl goed uitdrukken. 

Het mooie van een interieur opbouwen op deze manier, is dat je je interieur gemakkelijk kan opfrissen wanneer je het beu bent. Je hoeft niet te herschilderen en je hoeft niet alle meubels te vervangen wanneer je wat anders wil. Herschik je interieur en kies voor nieuwe decoratie. Eenvoudig, efficiënt en budgetvriendelijk. 

Je huis delen met partner en kinderen

De kans is groot dat je je huis deelt met je partner en je kinderen. Iedereen heeft recht op een gezellige thuis waar ze zichzelf kunnen zijn. Maar hoe pak je dat aan? Hoe kan je ervoor zorgen dat iedereen zich thuis voelt in jouw interieur zonder dat je huis een samenraapsel van verschillende stijlen wordt?

De sleutel is samenwerken. Kies samen voor een aantal basiselementen, zoals de kleuren, en werk van daaruit verder. Zorg bovendien dat iedereen zijn eigen hoekje heeft. Laat een kind zijn kamer zelf decoreren (met wat supervisie, natuurlijk). Bureau accessoires voor je kind vind je bijvoorbeeld in alle kleuren en maten. Kies samen degene die bij je interieur passen, maar geef je kind ook de vrijheid om zichzelf te zijn. 

Wees bovendien niet te streng. Een huis dient in de eerste plaats om in te leven. Het geeft niet dat er boeken rondslingeren op die prachtige lederen zetel en het geeft niet als er kindertekeningen aan de koelkast hangen. Integendeel. Die geven je huis een ziel. Die maken van je huis een thuis.