Vind jouw tuincentrum

Muggen Werende Planten

Het is weer muggentijd! Wanneer u op een warme zomerse avond lekker een boekje zit te lezen in de tuin zijn muggen natuurlijk niet welkom. U kunt de hele avond met een spuitbus in de hand op muggen jagen, maar het kan ook anders. Wist u bijvoorbeeld dat er ook muggen werende planten bestaan? Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet.

Goudsbloemen

Muggen hebben een hekel aan sterk geurende bloemen. Daarom zijn goudsbloemen perfecte muggen verjagers! Ze zijn verkrijgbaar in allerlei vrolijke kleuren, zoals goud, geel, rood en oranje. De bloem draagt dus ook nog eens bij aan het aanzicht van uw tuin.

Citroenmelisse, citroengeranium of citroengras

Het is algemeen bekend dat muggen de geur van citroen HATEN. Daarom hebben de meeste muggen werende middeltjes en producten ook een citroengeur. Mensen daarentegen vinden de frisse geur vaak heerlijk.

Lavendel en rozemarijn

Ook lavendel en rozemarijn houden de muggen bij u uit de buurt. Leg dus nu een kruidentuintje aan! Houden muggen u ook ’s nachts wakker? Zet dan een bosje lavendel of rozemarijn naast uw bed.

Kattenkruid

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat kattenkruid tien keer zo effectief is tegen muggen als DEET. Het sap uit de blaadjes van kattenkruid is ook nog eens goed voor de huid! Houdt het kruid wel uit de buurt van katten. Die gaan er nog al eens raar van doen!