Vind jouw tuincentrum

Bol AlgemeenBol Algemeen

Niet naar het weerbericht gekeken? Zo zit jij zorgeloos in je tuin

Het weer is niet altijd zo best dat je elke dag heerlijk in je tuin kan zitten. Tenzij je besluit om een plek in je tuin te creëren, waar je altijd beschut zit. Er zijn allerlei manieren om dat te realiseren. Bovendien hoef je dan geen rekening meer te houden om naar het weerbericht te kijken. Het maakt dan niet uit of het druppelt, hoewel het natuurlijk wel altijd fijn is als het zonnetje schijnt. Ontdek hier de opties om voortaan zorgeloos in je tuin te genieten.

Plaats een overkapping

Je woonkamer is op een eenvoudige manier naar buiten te verlengen als je de keuze maakt voor een overkapping. Er zijn allerlei soorten terrasoverkappingen beschikbaar om heerlijk in je tuin te genieten. Het is daarbij mogelijk om met je voorkeur voor een bepaalde stijl of speciaal design rekening te houden. Zo is het mogelijk om voor een klassieke overkapping te kiezen of juist voor een hele moderne overkapping. Ook voor wat betreft de kleur zijn er allerlei mogelijkheden om aansluiting bij je smaak en bij de kleuren van je huis te vinden. Uiteraard zijn er diverse afmetingen om uit te kiezen om de overkapping zo groot of zo klein te laten uitvallen als je wilt.

Bescherming tegen de wind

Een terrasoverkapping biedt van bovenaf beschutting, maar als er veel wind staat, zit je minder comfortabel op je terras. Ook daar is een oplossing voor beschikbaar, namelijk in de vorm van schuifpuien. Een schuifpui is te combineren met een terrasoverkapping, zodat je zelfs in de herfst of vroeg in je voorjaar buiten kan zitten. Het is zeker aan te raden om voor een schuifpui bij je overkapping te kiezen om nog meer van je tuin te genieten.

Serre creëren

Een serre biedt optimale beschutting, maar je zit dan niet letterlijk buiten. Wel geniet je door het open karakter in alle opzichten van het buitenleven. De plaatsing van een serre is uiteraard wel een duurdere investering dan een overkapping met een schuifpui. Je huis stijgt er echter ook door in waarde. Bovendien zorgt een serre er ook voor dat je in huis meer lichtinval hebt en dat je woonkamer ruimer lijkt. Een serre biedt natuurlijk ook de mogelijkheid om meer groen binnen te zetten. Dan creëer je een natuurrijke omgeving in de serre en sluit dat weer perfect aan op de planten en struiken buiten in je tuin.

Bol AlgemeenBol Algemeen