Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tuinieren in februari

Hoewel de echte winter nog maar net is doorgebroken, gaan we al bijna weer richting de herfst. Binnenkort zullen de eerste voorjaarsbloeiers hun kopjes laten zien. We gaan dus ook alvast beginnen met de voorbereidingen voor het tuinseizoen. Wat moet er in februari allemaal gebeuren in de tuin?

Repareer het gazon

Misschien is uw gazon een beetje beschadigd geraakt deze winter. Of natuurlijk tijdens de hittegolf in de zomer. Zaai deze plekken in februari tijdens een temperatuurverhoging in. Is het heel koud? Loop dan maar beter niet over het gras heen. Bevroren gras breekt af. Een laatste ding om in de gaten te houden is hoeveel water er op het gazon blijft staan. Is dit te veel? Prik dan op een paar plaatsen met een riek in de grond.

Snoeien, snoeien, snoeien!

In februari mag er heerlijk worden gesnoeid. Houd u zich vooral niet in, door veel takken weg te halen, gaan uw bomen alleen maar mooier bloeien. Snoei deze maand bijvoorbeeld:

  • Fruitbomen.
  • Heesters en andere struiken.
  • De clematis.
  • Coniferen (snoei deze niet te ver terug)
  • Taxus (snoei deze wel lekker ver terug)

Lees even onze snoeitips voor u begint!

Februari kuipplanten maand

In februari mogen de meeste kuipplanten worden verpot. Maak de potten goed schoon en mix potgrond met klei. Hierdoor wordt het water namelijk beter vastgehouden. Voor de rest mag u:

  • Citrusbomen en fruitbomen verplanten als ze te groot zijn geworden voor de pot. Doe dit alleen als het niet vriest.
  • De planten wat water geven tijdens droge periodes.
  • Winterbloeiers op de tuintafel zetten! Denk bijvoorbeeld aan de kleurrijke Primula of Viooltjes.

Waarschijnlijk heeft u al een paar mooie winterbloeiers in de tuin staan die beginnen uit te komen in februari.

De vijver slaapt nog

U hoeft niet veel aan de vijver te doen deze maand. Zorg dat deze niet volledig bevriest en voer de vissen alleen als het warmer is dan 6 graden Celsius.