Vind jouw tuincentrum

Tuinplant van de maand: de mini-Petunia

De tuinplant van de maand april is de mini-Petunia. Geen echte familie van de gewone Petunia, zoals de naam doet vermoeden, maar ze lijken er wel erg op. De officiële naam voor deze tuinplant is Calibrachoa en met de kleurrijke trompetjes zorgt de mini-Petunia voor een echt zomergevoel. En dat al in April!

Non-stop bloei

Deze tuinplant bloeit van april tot en met oktober. De hele zomer is het dus feest in uw tuin! De mini-Petunia staat leuk in hangmanden of plantenbakken, maar is zeker ook geschikt voor in borders. Deze bloeiende tuinplant zorgt voor een lange periode met vrolijke bloemetjes. Daarnaast is deze plant uiterst populair bij hommels en vlinders. Dat is natuurlijk een mooi extraatje! Houdt u van vlinders in de tuin dan is dit een uitstekende tuinplant om te hebben! Om meer planten te ontdekken die vlinders aantrekken leest u Een vlindertuin inrichten Deel 1 en Deel 2.

Verzorging van de mini-Petunia

De verzorging van de mini-Petunia is lekker makkelijk:

  • Zet de tuinplant op een zonnig plekje voor de rijkste bloei.
  • Oude bloemetjes vallen vanzelf af en nieuwe bloemetjes nemen het vanzelf over!
  • Regelmatig water geven zodat de grond niet uitdroogt.
  • Elke 2 weken wat plantenvoeding voor een extra rijke en lange bloei.

Tuinplant van de maand

Mini-petunia staat in april als Tuinplant van de Maand in de spotlights. ‘Tuinplant van de Maand’ is een initiatief van Mooiwatplantendoen.nl. Kwekers en groenspecialisten uit de sierteeltsector selecteren op verzoek van Mooiwatplantendoen.nl maandelijks een tuinplant met als doel te inspireren en te enthousiasmeren. Een tuin is namelijk geen tuin zonder planten.

Vergelijk de mini-Petunia op onze website of bekijk andere bloeiende tuinplanten, zoals de gewone Petunia, in ons overzicht tuinplanten!