Vind jouw tuincentrum

Van gazon naar moestuin

Gaat u het er dit jaar dan eindelijk op wagen en een moestuin aanleggen? Dan moet u natuurlijk eerst een geschikt plek vinden. Een moestuin brengt veel werk met zich mee en het is daarom soms een goed idee om ergens anders wat werk weg te halen. Verander uw gazon daarom in een moestuin! Wij helpen u hierbij.

Hoe groot moet uw moestuin worden?

Bedenk eerst hoe groot de moestuin moet gaan worden. Wilt u uw hele gazon vervangen door een moestuin of wilt u nog een stuk gras overhouden? Zet vervolgens de vorm van uw moestuin uit met stokken en touw. Zo kunt u van tevoren duidelijk zien of de grootte naar wens is.

Van gazon naar kale vlakte

Begin met het verwijderen van de grasplag. Dit is een de bovenste laag (ongeveer 10 cm dik) van uw gazon. Verdeel de grond in rijen en begin bij de eerste rij. Leg de plag op zijn kop naast de rij waar u bent begonnen met graven. Zit er veel zand in uw grond? Haal dan zeker twee volle scheppen weg. Doe nu de tweede rij en gooi de grasplaggen met de graspollen naar beneden in de eerste geul. Dit is een goede voeding voor de bodem. Herhaal dit t/m de laatste rij. Gooi de plag van de eerste rij in de laatste geul. Hier kan behoorlijk wat tijd in gaan zitten.

Genoeg voeding

Zorg er voor dat de bodem genoeg voedingsstoffen bevat. Welke grond u toevoegt, hangt af van uw grondsoort. Een basis van tuinaarde en compost is goed om mee te beginnen, omdat de grond dan luchtig en voedzaam is. Op deze hernieuwde, voedzame grond kunt u uw moestuin beginnen!