Vind jouw tuincentrum

Wat te doen in de tuin in oktober?

Op Tuincentrum Overzicht.be leest u iedere maand de belangrijkste zaken die in de tuin gedaan moeten worden. Het is alweer oktober en er breekt een nieuw seizoen aan; de herfst!

Het gazon

U denkt misschien dat het te laat is om uw gazon nog te maaien, maar nee! De bodemtemperatuur is vaak zelfs een stuk hoger dan in het voorjaar. Door uw gras nu te maaien voorkomt u mosvorming, want dit ontstaat eerder bij lang gras. Gooi het grasmaaisel direct weg. Dit  breekt namelijk minder goed af in het najaar.

[page-break]

Vijveronderhoud

Het is zeer aan te raden om, als u dit niet al heeft gedaan, een net te spannen over uw vijver. Zo raakt uw vijver niet vervuild met vallende bladeren. Deze vallende bladeren blokkeren het zonlicht. Blijf uw normale voederschema voor de vissen volgen. Pas wanneer de temperatuur van het water onder de acht graden komt, dient u dit aan te passen.

[page-break]

Beplanting

Oktober is een zeer geschikte maand om bloembollen te planten. Zo kunt u vanaf januari genieten van prachtige voorjaarsbloeiers. Uw tuin iets anders indelen? Ook dit kunt u prima doen in oktober. De planten zijn namelijk nog niet kaal geworden en daardoor kunt u goed zien waar alles staat. Het is in oktober vaak ook de ideale temperatuur om in de tuin te werken! Er kunnen nog steeds perioden van droogte voorkomen, dus blijf uw plantjes genoeg water geven.

[page-break]

Snoeien

De volgende planten hebben in oktober hun snoeiperiode:

  • Stamrozen
  • Notenbomen
  • Beukenhagen

Uitgebloeide bloemen kunt u wegknippen.

Dieren in de tuin

Koop alvast voedertafels om de vogels de winter door te helpen!