Vind jouw tuincentrum

Welk plantentype bent u?

U wilt een nieuwe kamerplant, maar weet nog niet welke? Doe hier de test!

plantentype test

En waar komt u op uit? Lees hier wat dat betekent en waarom deze plant bij u past!

Zinkvaren

zinkvarenDeze plant valt lekker op! Hij trekt uw aandacht door zijn speciale grijsgroene bladeren. Het aparte blad van de Zinkvaren maakt uw woonkamer compleet!

 

 

 

 

Monstera

monsteraGoedemorgen! Met deze plant in uw woonkamer is uw lege ruimte voorbij. De grote bladeren met flinke inkepingen geven uw  woonkamer een stijlvolle boost. De Monstera staat dan ook bekend om zijn lange levensduur en luchtzuiverende werking.

 

 

 

Dracaena

dracaenaMet deze woonplant wilt u het liefst naar een subtropisch oord. Deze vrolijke balderen stralen in verschillende kleuren aan stevige stammetjes en zijn ook nog een luchtzuiverend!

 

 

 

 

Ficus lyrata

ficus lyrataEigenlijk is deze plant heel subtiel en luchtig, maar toch ook heel aanwezig. De Ficus lyrata is de neef van de vijg en kan wel bladeren van zo’n 50 cm lang krijgen. Ze zijn groen, leerachtig en glanzend en hebben opvallende, lichte nerven die verzonken zijn in het vioolvormige blad. 

 

 

 

Pachira

pichiraBij de Pachira gaat alles om de stam. Deze valt enorm op en steelt de show. Maar zijn bladeren doen er zeker niet onder. Misschien wordt u wel rijk, dit is namelijk een geldboom!