Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Welk tuingereedschap kun je het beste gebruiken?

Met de zomer voor de deur trekken veel huishoudens de tuin in! Het is tijd om het onkruid te wieden, de bomen en struiken te snoeien en wellicht het terras opnieuw aan te leggen. Welke klussen in de tuin staan bij jou op het programma voor de aankomende maanden? Het uitvoeren van deze klussen is het makkelijkst, wanneer je kwalitatief goed gereedschap gebruikt. Er is bijvoorbeeld niets vervelender dan een botte zaag. Niet alleen ben je veel langer bezig met het onderhouden van de tuin. Ook kost het je veel meer moeite en kracht! In dit artikel zetten we samen met Gereedschapcentrum belangrijk tuingereedschap op een rijtje. 

Gereedschap voor het onderhoud aan je gazon

Tuingereedschap bij Gereedschapcentrum wordt in verschillende categorieën aangeboden. Het maakt het heel eenvoudig om het benodigde gereedschap bij elkaar te zoeken. Start met het tuingereedschap wat benodigd is voor het onderhouden van het gazon. Een rechthoekig gazon maai je heel snel met een elektrische grasmachine. De randen kun je onderhouden met een grastrimmer of kleine schaar. Ook handig: een onkruidsteker! Met een onkruidsteker verwijder je distels, paardenbloemen en soortgelijk onkruid uit je gazon. 

Mos verwijderen met een verticuteermachine

Mocht het erg vochtig zijn in je tuin, dan kan een verticuteermachine van pas komen. Met een verticuteermachine verwijder je de dikke plakken mos. Door voor een model met een opvangbak te kiezen, voorkom je dat het mos van het gazon geharkt moet worden. De verticuteermachine maakt het voor je gazon makkelijker om te ademen, waardoor deze gezonder en mooier blijft. 

Onderhoud aan bomen en struiken

Niet alleen het gazon moet regelmatig onderhouden worden. Zorg ook voor onderhoud aan de bomen en struiken in je tuin! Schaf bijvoorbeeld een elektrische heggenschaar aan, waarmee je een heg of kleine struikjes heel eenvoudig in model houdt. Kijk goed per struik of heg, wanneer in het jaar snoeiwerk moet worden uitgevoerd. Je wilt voorkomen dat de elektrische heggenschaar voor schade aan het groen in de tuin zorgt. 

Je terras opfrissen voor de zomer

Ontstaat er een groene aanslag op je terras of veranda? Met een hogedrukreiniger heb je deze zo weer schoon! De hogedrukreiniger is heel eenvoudig in z’n gebruik en voorkomt dat je met een borstel over het terras moet. Bij een houten veranda of bijvoorbeeld vlonder is het belangrijk om eerst te testen, of dit materiaal bestand is tegen de kracht van een hogedrukreiniger. Hardnekkig vuil op je terras of veranda zou je kunnen verwijderen met schoonmaakazijn.