Vind jouw tuincentrum

Welke bloembollen kunt u in januari planten?

Bloembollen planten, zodat ze in het voorjaar uitkomen? Helaas, daar bent u al te laat mee. Maar wees niet getreurd! Er zijn genoeg bloembollen die in de maand januari geplant kunnen worden en later dit jaar uitkomen. Welke zijn dit en wanneer komen ze uit?

Amaryllis

Amaryllis is een prachtige plant uit de narcisfamilie. De plant is er in heel veel verschillende kleuren. Hij heeft tijdens zijn bloeitijd regelmatig water nodig, dus geef hem een beetje water als het lang niet heeft geregend. Amaryllis bloeit van mei t/m juni.

[page-break]

Cyclaam

De Cyclaam is een vrolijke toevoeging aan uw tuin. De plant heeft hartvormige blaadjes en dit geeft een heel leuk effect. Zet de Cyclaam niet in de volle zon en let op dat hij regelmatig water krijgt. U kunt de Cyclaam het beste in een pot planten. De bloeitijd van deze plant duurt van maart t/m oktober en u kunt dus heel lang van de Cyclaam genieten!

Gloxinia

Gloxinia heeft unieke zacht blauw met wit gespikkelde bladeren. De plant leeft het liefst in half schaduw tot volle zon en wordt maximaal 40 cm hoog. Van juni t/m december staat Gloxinia prachtig in bloei!

[page-break]

Lelie

Niet iedere lelie bloeit op hetzelfde moment, maar er zijn soorten die niet in het voorjaar bloeien. Kijk bij aankoop van de bloembollen even op het label of u te maken heeft met leliebollen die in het voorjaar bloeien of met leliebollen die van mei t/m augustus bloeien. Lelies kunnen 20 cm hoog worden en ze hebben veel zon nodig. Het zijn kleurrijke planten en dit maakt het extra leuk dat ze gaan bloeien als de rest al is uitgebloeid. Door de heldere, fellere kleuren van de lelie brengt de plant evenveel vrolijkheid in de tuin als al deze uitgebloeide planten bij elkaar!

Lelietje-van-dalen

Lelietje-van-dalen is een schattig plantje, die u zeker in de tuin wilt hebben staan. De bloemetjes lijken op witte kapjes en dit maakt de plant anders dan andere planten. Lelietje-van-dalen ruikt ook nog eens heel lekker. Leuk om te weten is dat de bloemetjes in de farmaceutische industrie worden verwerkt, omdat deze hartwerking kunnen beïnvloeden. Lelietje-van-dalen bloeit helaas alleen in de maand mei, maar het is echt een prachtige plant!

[page-break]

Naald van Cleopatra

Naald van Cleopatra is een uitzonderlijke verschijning. De plant heeft lange bloemaren die in de bloeiperiode (van juni t/m augustus) prachtige kleuren aanneemt, zoals geel, wit, lila en oranje.