Vind jouw tuincentrum

Welke kamerplanten passen bij u?

Voordat u zomaar kamerplanten aanschaft is het handig om te kijken of deze plant wel bij u past. Kamerplanten hebben de juiste verzorging nodig en eigenlijk lijkt de relatie met uw plant wel een beetje op een liefdesrelatie. Hoe meer u geeft, hoe meer u terugkrijgt. Natuurlijk wordt dit veel gemakkelijker wanneer u en uw plant goed met elkaar matchen.

Welke plant bij u past is afhankelijk van uw persoonlijkheid. Houdt u van groen, maar wilt u er eigenlijk niet te veel moeite voor doen, dan moet u niet beginnen aan een plant die veel zorg nodig heeft. Om u op weg te helpen met het zoeken van een plant die bij u past geven we in dit artikel enkele tips.

Kamerplanten voor mensen zonder tijd

U hebt geen tijd om veel zorg aan binnnenplanten te geven; of u wilt gewoon niet constant met uw planten bezig zijn, maar u wilt wel groen om u heen. In dit geval zijn de meer zelfredzame plantsoorten de ideale match voor u. De Zamioculcas, Sansevieria, Tillandsia, Crassula en Echeveria vallen allemaal in de categorie ‘bijna niet kapot te krijgen’. Ook de Kalanchoe (geeft massa’s bloemetjes in ruil voor water elke 14 dagen) en de Phalaenopsis (hoeft u alleen elke 14 dagen een dompelbad te geven en uit te laten lekken), ook bekend als orchidee, zijn makkelijk in het onderhoud.

Mooie en gemakkelijke kamerplanten

U vindt het niet erg om eens in de week met de gieter rond te lopen, wat weg te knippen hier en daar en eens in de 6 maanden een voedingskegel in de grond te stoppen. Zolang het daar ook maar bij blijft. In dit geval zijn de volgende kamerplanten een goede match: de Anthurium, de Dieffenbachia en de Yucca.

Urban jungle

U vindt het niet erg om eens per week een half uurtje in uw kamerplanten te steken en u houdt van veel groen om u heen. Kies dan bijvoorbeeld voor palmen en varens. Ook een ficus of een klimop passen hier goed bij. Voor wat extra kleur kiest u bijvoorbeeld voor een Bladbegonia, een Bromelia, een Croton of een Calathea.

Kamerplanten voor groene prinsessen

U houdt van bloemen en kleur en regelmatig bezig zijn met uw binnenplanten maakt u alleen maar blij. Dan zijn kamerplanten die wat meer onderhoud en zorg vergen helemaal uw ding. Denk eens aan deze bloeiende binnenplanten: de Stephanotis, een Cyclaam of een Miltonia, ook bekend als viooltjesorchidee. Ook de bloemetjesbom Hortensia of de Cymbidium zijn zeer geschikt binnen deze categorie.

Deze tips zijn natuurlijk maar een klein gedeelte van het aanbod aan kamerplanten dat er bestaat. Zit er hier niet iets tussen dat u aanspreekt? Bekijk dan ons gehele overzicht van kamerplanten.