Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Zaaien in juni

Wat heeft u deze maand allemaal gezaaid in de moestuin? Op de valreep hebben wij nog een paar leuke tips.

Aardappels

Aardappel legt ondergronds een energievoorraad aan in de vorm van zetmeel. De stengelknollen waar dit zetmeel in wordt bewaard zijn eetbaar voor de mens zelf en we noemen dit aardappels. Juni is dé maand om uw moestuin te verrijken met aardappelplanten. Aardappelplanten worden niet gezaaid, maar gepoot. Dit betekent dat u een kleine aardappel in de grond stopt.

Andijvie

Andijvie is nauwverwant aan de witlof. De plant is eenjarig en groeit heel snel. Het duurt ongeveer 8 weken tot u de andijvie kunt oogsten en opeten. U kunt de zaadjes het best onder koud glas planten.

Basilicum

Basilicum doet het het best in een kas, omdat de plant van warmte houdt. Voldoende water is wel altijd van belang. Het is ook mogelijk om basilicum buiten te telen, maar dan moet u de plant wel echt op het meest zonnige en warme plekje zetten. Telen in een pot is ook een goede oplossing, omdat een pot sneller opwarmt dan de volle grond en je kunt de pot verplaatsen.

[page-break]

Courgettes

De courgette is een grote plant die zo een vierkante meter is beslag kan nemen. Hij kan ook zo’n 70 centimeter hoog worden. Geef courgette echt matig water, want het zaadje gaat snel rotten. Door de zaden op hun zijkant te zaaien, is de kans om rotting kleiner. Laat de zaadjes eerst binnen ontkiemen, voor u ze in de volle grond zet.

Ijsbergsla

Sla is een heerlijke groente voor in de moestuin. De plant kiemt en groeit snel, dus je kunt de kroppen zo oogsten.

Komkommers

Door constante verbetering van het ras zijn komkommers nu rechter, langer, zachter en frisser van smaak geworden. Komkommers uit de tuin zijn groener en smaakvoller. U zal echt verschil merken! Zaai de komkommers binnenshuis met de ideale kiemtemperatuur van 20 tot 22 graden. Als de zaadjes ontkiemd zijn, dan kun u ze in de tuin zetten.

Radijs

Radijs groeit goed op een wat lichtere grondsoort. Zaai ze in rijtjes en haal de grootste er steeds tussenuit, zodat de rest meer ruimte heeft om te groeien.