Vind jouw tuincentrum

Zelf een Moederdag boeket maken

Moederdag wordt vaak gevierd met bloemen. Uw moeder dit jaar écht laten zien hoeveel ze voor u betekent? Stel dan zelf een boeket samen!

Rode rozen

Rozen doen het eigenlijk altijd wel goed, maar het zijn erg dure bloemen. Combineer rozen daarom met andere bloemen om het iets goedkoper te maken. Bloemen die mooi kleuren met rode rozen zijn anjers en tulpen. Uw bos zal veel karakter krijgen! Zorg altijd voor mooie contrasten in het boeket en vul de leegte tussen de bloemen eventueel op met wat bruidssluier. Met mooie versieringen, zoals een rood lint om de bloemstelen, maakt u iets bijzonders van uw Moederdag boekt.

Een vrolijk boeket

Wie wordt er niet vrolijk van een kleurrijk boeket? Geef uw moeder dit jaar een boeket dat helemaal bij haar karakter past, want zij is natuurlijk het zonnetje in huis. Zonnebloemen zijn altijd fijn om te verwerken in een boeket. Deze bloemen maken een sterke indruk en zijn erg vullend, waardoor u niet meer zoveel bloemen hoeft toe te voegen. Gebruik voor een boekt met zonnebloemen oranje, bruine of witte linten om de stelen bij elkaar te binden. Wilt u meer bloemen toevoegen in uw boeket? Ga dan niet voor hele opvallende vormen. De kleuren mogen wel lekker fel zijn, maar wissel het af met rustige kleuren.

Mengen van het boeket

Een boeket bloemen is eigenlijk niet compleet zonder fris groen. De truc bij het samenstellen van een mooi, evenwichtig boeket is om het pakken van bloemen af te wisselen met het pakken van groen.

De key tot een geslaagd Moederdag boeket is natuurlijk liefde!