Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Zo creëer je het gezelligste terras van de buurt

Of het nu winter of zomer is, een frisse neus halen is altijd fijn. Je tuintje ligt er al aardig bij, maar een terras ontbreekt nog. Wil jij ook optimaal genieten van je tuin? Hier zijn wat tips om het gezelligste terras van de buurt te creëren.

Zorg voor een overkapping

Een overkapping zorgt ervoor dat je vrijwel altijd buiten kunt zitten. Zo zijn er tuinhuizen die een extra lange overkapping hebben en plek bieden voor een fijn zithoek. Natuurlijk kun je ook een veranda aan je huis bouwen of een los terras op een gewenste plek in je tuin plaatsen. Of het nu regent of niet, jij kunt altijd van het buitenweer genieten. Je kunt zelfs screens aanschaffen die niet enkel als zonwering kunnen dienen, maar je ook afschermen van de wind op stormachtige dagen. Je hebt zo eigenlijk geen reden meer om naar binnen te gaan.

Verwarming

Op de koele zomeravonden, maar vooral in het najaar in de winter kun je eigenlijk niet zonder verwarming. Er zijn verschillende typen op de markt en waar jij voor kiest, zal voornamelijk afhangen van je behoefte. Heb je een groot of klein terras? Moet de verwarming makkelijk te verplaatsen zijn? Ga je voor een elektrische verwarming of prefereer je verwarming op gas? Door de juiste terrasverwarming aan te schaffen, zul je meer plezier beleven van je terras.

Elektriciteit en internet

Voor een elektrische verwarming heb je natuurlijk een aansluiting nodig. Ook als je graag vanaf je terras wilt kunnen werken, naast de koelkast wilt kunnen zitten of je telefoon wilt kunnen opladen, zul je stopcontacten nodig hebben. Om jezelf dus te voorzien van alle comfort, is het verstandig een elektrische aansluiting te verzorgen. Wil je graag goed internet, maar ligt je terras ver van je huis af? Dan is het zelfs het overwegen waard om je stek met glasvezel te verbinden. Zo geniet jij zelfs buiten van het snelste internet.

De inrichting

Natuurlijk is het de inrichting die uiteindelijk de sfeer van je terras bepaalt. Belangrijk is dat je voor tuinstoelen of een loungeset gaat die comfortabel zijn. Je kunt ze natuurlijk kopen, maar ook met behulp van pallets kun je veel zelf in elkaar flansen. Hoewel je al buiten bent, zullen wat extra planten op het terras zelf de sfeer ten goede komen. Zo betrek je je terras echt bij je tuin. Maak het geheel af met een mooi, maar niet te duur, vloerkleed en sfeerlichtjes. Je kunt een spiegel of leuke buitenschilderijtjes ophangen om een soort huiselijke sfeer te creëren. Met al deze tips wordt jouw terras zeker het gezelligste van de hele buurt!