Vind jouw tuincentrum

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze week in de tuin - week 38

1. Oudwijvenzomer
Een periode met mooi najaarsweer wordt ook wel oudewijvenzomer genoemd, maar over de datering van dit begrip bestaan misverstanden. Volgens oude gezegden mag alleen warmte rond 8 november zo worden genoemd, maar volgens klimatologen gaat het om warme dagen tussen 17 en 25 september.

Oorspronkelijk komt het begrip uit de Noordse of Germaanse mythologie, waarin noodlotsgodinnen wevend of spinnend werden afgebeeld. Ze beeldden daarmee de menselijke levensdraden uit. De term "oudewijven" is waarschijnlijk terug te voeren op een vrouwelijke watergeest met lange witte haren. Later werd het toegeschreven aan oude breiende vrouwen en aan veldspinnen die bij rustig nazomerweer lange draden spinnen.

2. HOP
Hopbellen zijn sierlijk en decoratief. Ze zijn zeer geschikt om te drogen en te verwerken in bloemsgtukken en tafeldecoraties. U kan de ranken tot enkele centimeters boven de grond afsnijden en drogen. Let op en draag handschoenen want de ranken kunnen huidwondjes veroorzaken. Combineer ze met rozenbottels, vlierbessen, hortensiabloemen en ander natuurlijk materiaal.... Met de ranken kunt u ook kransen maken.

Lees meer op Groen.net

Bol AlgemeenBol Algemeen