Vind jouw tuincentrum

Verschillende soorten barbecues

Het voorjaar komt er weer aan en het barbecue seizoen begint alweer bijna. Heeft u al een mooie barbecue in de tuin staan? Of bent u juist op zoek naar een nieuwe barbecue? Wij geven u de informatie die u nodig heeft om een nieuwe barbecue aan te schaffen. Er zijn drie verschillende soorten barbecues:

  • Houtskoolbarbecue
  • Gasbarbecue
  • Elektrische barbecue

Verschillende soorten barbecues

U bent vast al bekend met met de klassieke houtskoolbarbecue. Dit is de barbecue die u aansteekt door middel van kooltjes en aanmaakblokjes. Ook bestaat er natuurlijk de gasbarbecue en de elektrische barbecue. Alle drie deze soorten hebben zo hun voordelen, maar wat vindt u belangrijk? 

Houtskoolbarbecue

De houtskoolbarbecue is de klassieker onder de barbecues. Met deze barbecue krijgen uw gerechten een heerlijk rokerige barbecue smaak! Echter, het kan wel wat moeite kosten om de barbecue aan te krijgen en deze op de goede temperatuur te houden. Ook het schoonmaken van een houtskoolbarbecue kan enigszins wat werk kosten. 

Gasbarbecue

Een gasbarbecue sluit u aan op een gasfles en zorgt ervoor dat u heerlijke gerechten kunt bereiden. Het gemak van een gasbarbecue is dat deze binnen 10 tot 15 minuten heet genoeg is om gerechten op te bereiden. Ook kunt u de temperatuur gemakkelijk constant houden, verhogen of zelfs verlagen. Een nadeel aan een gasbarbecue is dat deze vaak wat groter is dan een houtskoolbarbecue. Op deze manier neemt de gasbarbecue dus meer ruimte in. 

Elektrische barbecue

Een elektrische barbecue is niet alleen ideaal voor thuis, maar ook voor bijvoorbeeld op vakantie! U hoeft zich met een elektrische barbecue geen zorgen te maken over gasflessen of kooltjes, u steekt de stekker simpelweg in het stopcontact! U kunt net zoals bij de gasbarbecue gemakkelijk de temperatuur regelen. Eén van de weinige nadelen aan een elektrische barbecue is dat u niet overal kunt barbecueën. Eventueel kunt u de elektrische barbecue natuurlijk aansluiten op een verlengsnoer, het is maar net wat u wil. 

Heeft u al een keuze gemaakt en weet u precies welke barbecue het beste bij u past? Koop dan nu een houtskool-, gas- of elektrische barbecue bij een tuincentrum bij u in de buurt.