Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tips voor gezellige tuinverlichting

Een tuin of balkon voelt voor veel mensen aan als een tweede woonkamer en ze brengen hier dan ook graag veel tijd door. Tijdens de lente en zomer is het heerlijk om zoveel mogelijk buiten te zijn. Om optimaal te genieten is het belangrijk dat uw tuin of balkon sfeervol en uitnodigend is. De juiste tuinverlichting zorgt hiervoor.

Gebruik kleine lampjes

Kleine lampjes hebben een sfeervol en speels effect op de tuin. Wanneer het echt donker is buiten, geven de kleine lampjes veel licht af. De kleine decoratieve verlichting zorgt voor een romantische sfeer. Gebruik deze tuinverlichting om bepaalde delen van uw tuin mooi uit te laten komen en om sfeer te creëren. Door de lampjes niet op te hangen in minder mooie delen in uw tuin vallen deze direct niet meer op in het donker. Ook kunt u kleine lampjes in een potje neerzetten. Deze lijken op waxinelichtjes maar hebben een stuk meer branduren en u kunt de verlichting gerust aan laten staan als u naar binnen gaat. Als u op zoek bent naar een milieuvriendelijk alternatief is het een goed idee om te kiezen voor lampjes die werken op zonne-energie.

Functionele tuinverlichting

Op plekken waar u graag buiten zit met familie en vrienden heeft u niet alleen sfeerverlichting nodig maar ook functionele verlichting. Dit is bijvoorbeeld handig tijdens een diner in de tuin, of wanneer u buiten nog een boek wilt lezen als het al donker is. Functionele tuinverlichting zoals spotjes of fakkels zorgen er ook voor dat u de paden in uw tuin goed uit kunt lichten. Door te kiezen voor duurzame LED verlichting houdt u het energiegebruik van uw huishouden laag en zorgt u daarnaast voor een besparing op de energierekening. Voor een verdere besparing op de energiekosten valt het aan te raden om energieleveranciers te vergelijken. U ziet in een oogopslag bij welke energieleveranciers u de beste deal krijgt.

Een sfeervol lichtsnoer

Lichtsnoeren zorgen ervoor dat de tuin er feestelijk uitziet en zijn zeer gemakkelijk aan te brengen. Deze snoeren zijn uitermate geschikt om uw tuin mooi aan te kleden als u een feestje geeft in de tuin, maar ook een doordeweekse dag fleurt u op met een vrolijk lichtsnoer. U heeft de keuze uit verschillende kleuren, zo kiezen veel mensen tijdens de feestdagen voor groene en rode lichtsnoeren om helemaal in kerstthema te zijn. Aan het lichtsnoer hangen verschillende lampjes, vaak in de vorm van een gloeilamp of klein balletje. Daarnaast heeft u de keuze uit lichtsnoeren op een accu, netstroom of op zonne-energie. Een lichtsnoer werkt niet alleen goed in de tuin maar tovert ook het balkon in een oogwenk om in een gezellige buitenruimte. Wist u dat er speciale lichtsnoeren zijn die geschikt zijn voor buitengebruik? Controleer dit altijd voor de aanschaf. Hier vindt u meer tips over het kiezen van de juiste tuinverlichting.